Goda Testamentet

 

Träd ett effektivt verktyg i kampen mot fattigdom i östra Afrika. Träd gör att livlösa jordåkrar återfår sin naturliga bördighet. Träd skyddar mot erosion och brännande sol. Träd ger frukter, näring och mat på borden. Träd används också som byggmaterial och skapar nya försörjningsmöjligheter.

Vi-skogen är en svensk biståndsorganisation som planterar träd i Kenya, Rwanda, Uganda och Tanzania. Fyra länder som är hårt drabbade av avskogningen och som under många år levt med dess förödande effekter för både människor och natur. Våra träd har sedan 1983 hjälpt 1,8 miljoner människor ur fattigdom.

Varje gåva till Vi-skogen är värdefull. Väljer du att en del av ditt testamente ska gå till Vi-skogen så planteras fler träd, som tar människor ur fattigdom. Vi-skogen kan ta emot kontantbelopp, värdepapper, fastigheter och lös egendom. Eftersom Vi-skogen är befriad från kapitalvinstskatt, betyder det att hela gåvan går oavkortad till vårt arbete.

 

Kontakta Vi-skogen

 

Skriv nu

Lisa Påhlman

Hej! Jag arbetar på insamlingsavdelningen och hanterar testamentsfrågor. Ring eller mejla gärna om du har frågor och funderingar eller vill veta mer om hur vi jobbar med trädplantering och fattigdomsbekämpning.

Bästa med jobbet: Att varje dag få vara med och arbeta för något jag brinner för.

Fritid: Natur, familj och vänner, gärna i kombination

Ett fyrtiotal organisationer står bakom Goda Testamentet. Hela listan hittar du här.