Goda Testamentet

 

Det finns de som tror att det är omöjligt att förändra världen. Men vi vet att det går och vi vet hur man gör. Över hela världen kämpar vi i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar för att varenda unge ska få den barndom som de har rätt till. Vill du vara med?

Att stödja UNICEFs arbete med en gåva betyder att du är med och kämpar för alla barns självklara rätt att få sina grundläggande behov och rättigheter tillgodosedda. Genom att testamentera till UNICEF kan din historia bli någons framtid.

Vi har helhetsperspektivet och skapar hållbara förändringar. De problem utsatta barn möter hänger oftast ihop. Ett hungrigt barn drabbas oftare av sjukdomar. Ett sjukt barn orkar inte gå i skolan. Ett barn som inte går i skolan är mer utsatt för våld och utnyttjande. Därför går de gåvor vi får varje år till att arbeta långsiktigt och brett med barns alla problem och rättigheter – på alla nivåer i samhället.

I 70 år har vi arbetat tillsammans med och på uppdrag av regeringar i 190 länder och därmed har vi ett unikt inflytande. Makthavare lyssnar på oss och vi påverkar systematiskt lagändringar och handlingsplaner. Vårt arbete ger resultat som på riktigt förändrar barns liv, både idag och i framtiden.

Det går att förändra världen. Vi jobbar med det varje dag. Med en gåva i ditt testamente är du med och kämpar för barnen och deras rätt att överleva och utvecklas. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Barnsoldater befrias. Skolor byggs och barn lär sig läsa. Familjer återförenas. Det är inte alla som kan säga att de har förändrat världen. Vill du bli en av dem? Ditt arv kan förändra barns liv.

UNICEF får inget ekonomiskt stöd från FN utan arbetet finansieras uteslutande av frivilliga bidrag.

 

Kontakta UNICEF

 

Skriv nu

Jenny Holmberg

I samtal med människor som väljer att testamentera blir jag inspirerad av att så många aktivt väljer att förändra barns liv genom en så viktig handling. Ett engagemang och en generositet som visar sig i viljan att hjälpa alla barn att överleva – och leva!

Har du frågor kring ditt arv och testamente är du varmt välkommen att höra av dig. Ring mig på 073-349 93 22 eller mejla jenny.holmberg@unicef.se

Ett fyrtiotal organisationer står bakom Goda Testamentet. Hela listan hittar du här.