Goda Testamentet

 

Att skriva in Sverige för UNHCR i ditt testamente är ett fint sätt att vara med och bidra till UNHCR:s arbete för människor på flykt. Även en liten del av din kvarlåtenskap kan göra stor nytta.

UNHCR, FN:s flyktingorgan, bildades 1951 för att hjälpa över 1 miljon hemlösa flyktingar efter andra världskriget. I dag är UNHCR en av världens främsta humanitära organisationer och har fått Nobels fredspris två gånger.

På uppdrag av FN leder UNHCR internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid.

Sverige för UNHCR har 90-konto och är UNHCR:s samarbetspartner som samlar in pengar från den privata sektorn och ökar medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som har tvingats fly sina hem.

 

Kontakta Sverige för UNHCR

 

Skriv nu

Charlotte Wiström

Att skriva testamente är ett viktigt sätt att värna om nära och kära. Genom att även komma ihåg människor på flykt i ditt testamente kan du vara säker på att din viktiga hjälp lever vidare.

Du är varmt välkommen att höra av dig till mig om du har frågor eller funderingar kring ditt testamente.

Mobilnummer: 0739-14 70 37
E-post: charlotte.wistrom@sverigeforunhcr.se

Ett fyrtiotal organisationer står bakom Goda Testamentet. Hela listan hittar du här.