Goda Testamentet

 

Cirka 1 miljon svenskar har reumatisk sjukdom. Reumatikerförbundet har sedan 1945 påverkat och arbetat för reumatikers rätt till ett bra liv och sökt lösningen på reumatismens gåta.

Orsakerna till de reumatiska sjukdomarna är i de allra flesta fall okända. Fortfarande finns mycket att ta reda på om dem. Men forskarna fyller sakta och säkert tomrummen i kunskapen.

Det har kommit många nya mediciner och behandlingar för personer med olika sjukdomar inom rörelseorganens sjukdomar, och ännu fler är på gång. Kunskapen om miljö- och livsstilsfaktorers betydelse ökar, rekommendationer tas fram och förmedlas allt tydligare till dem det berör.

De olika behandlingar som finns är ofta framgångsrika, men inte helt optimala. Även om symtom går att lindra kanske de inte kan tas bort helt. Ett sådant exempel är smärta.

Framgångsrik vårdforskning har också givit resultat, inte minst om betydelsen av fysisk träning och motion för personer med reumatisk sjukdom.

Genom att testamentera till Reumatikerförbundet ger du ett ovärderligt stöd till reumatologisk forskning eller till vår övriga verksamhet.Testamenterade tillgångar utgör en mycket viktig och stor del av alla gåvor till Reumatikerförbundet.
Ditt testamente är en gåva till kommande generationer.

 

Kontakta Reumatikerförbundet

 

Skriv nu

Annika Sjöberg

Hej!

Jag heter Annika Sjöberg och arbetar som insamlings- och kommunikationschef på Reumatikerförbundet.

I mitt arbete möter jag dagligen människor med stort engagemang i de frågor Reumatikerförbundet driver. Engagemanget kan ske både i form av tid och gåvor, exempelvis via ett testamente.

Kontakta mig gärna om du önskar testamentera till Reumatikerförbundet.

Bor: Bromma utanför Stockholm

Läser: Mycket i jobbet. Ren nöjesläsning blir mer periodvis. Senast Tänka snabbt och långsamt, av Daniel Kahneman.

Lyssnar på: Allt möjligt. Gillar Pentatonix, Dirty Loops och Laleh.

Tittar på: Inte mycket, men följer serien Blacklist med min man.

Dold talang: Har stått plankan i mer än 10 minuter.

Ett fyrtiotal organisationer står bakom Goda Testamentet. Hela listan hittar du här.