Goda Testamentet

 

I över 60 år har Göteborgs kyrkliga Stadsmission stöttat människor i utsatthet. I våra olika verksamheter möter vi dagligen vuxna så väl som barn, unga och familjer där samhällets skyddsnät på olika sätt inte har räckt till och man vänder sig till oss. Välj att stödja lokalt – gåvan når bara utsatta människor i Göteborg.

Gåvofinansierade verksamheter:

Hemlöshet

Gatljuset är en stödverksamhet för människor som lever i hemlöshet. Här får man tillsammans med en vägledare hjälp att reda i sin situation och att lägga upp en plan för hur man ska komma vidare. En stor del handlar ofta om stöd i olika myndighetskontakter. Utgångspunkten för kontakten är besökarens egna behov och önskemål om en förändrad livssituation.

Gemenskap

St Johanneskyrkan är en stor mötesplats där gemenskap är viktigt och här pågår dagligen en mängd olika aktiviteter. En central del av kyrkan är caféet som dagligen serverar frukost och lunch till en billig penning och där man också kan fika. Som besökare kan man både delta i grupper och få individuellt stöd. St Johanneskyrkan är öppet årets alla dagar och under storhelgerna kommer väldigt många besökare för att få mat och delta i gemenskap.

Samtal, ekonomi och närvaro

På Drottninggatan möter vi barn, unga och familjer som på olika sätt lever i utsatthet. Målet är att erbjuda trygga mötesplatser som ett komplement till de resurser som redan finns i samhället. Här har vi fokus på hälsofrämjande aktiviteter och man kan få så väl individuellt stöd som delta i en mängd olika gruppaktiviteter.

I en annan del av Göteborgs Stadsmission erbjuder vi våra tjänster till den offentliga sektorn. Eventuella intäkter går tillbaka in i våra verksamheter.

Vi har även second hand-butiker runt om i Göteborg. I våra sju Ebbes Hörna-butiker hittar du allt från vintage, mode och kuriosa till möbler och husgeråd.

 

Kontakta Göteborgs Kyrkliga Stadsmission

 

Skriv nu

Gunilla Persson

Jag ansvarar bland annat för testamentsfrågor på Göteborgs stadsmission. Att testamentera är att
göra ett medvetet val, du väljer hur du vill gör avtryck på eftervärlden. Genom att agera idag gör du
stor skillnad för de människor Göteborgs stadsmission möter i morgon.
Hjärtligt välkommen att ringa mig på 031-755 36 02 eller e-posta till
gunilla.persson@stadsmissionen.org vid eventuella frågor och tankar kring ditt testamente eller
Göteborgs stadsmissions arbete.

Ett fyrtiotal organisationer står bakom Goda Testamentet. Hela listan hittar du här.