Goda Testamentet

 

Frälsningsarmén är en kristen kyrka med ett brett socialt arbete.

Varje dag möter vi människor i alla åldrar med olika sociala och ekonomiska behov. Arbetet kan handla om att erbjuda hemlösa en säng på ett natthärbärge eller att få stödja ensamstående föräldrar som kämpar för att få vardagen att gå ihop. Vi arbetar för att barn och ungdomar ska må bra, vara trygga och bli sedda. Genom hembesök eller en inbjudan till våra aktiviteter är vi med och bryter äldres isolering och ensamhet.

Frälsningsarmén finns i 126 länder världen över. Genom den lokala närvaron i utvecklingsländer stödjer vi insatser för en hållbar och långsiktig utveckling och medverkar i kampen mot fattigdom och orättvisor. Vid katastrofer kan vi tack vare att vi redan finns på plats starta hjälpinsatserna omgående.

Vi är tacksamma för alla som stödjer Frälsningsarméns arbete genom gåvor och testamenten. Varje gåva är betydelsefull. Om du väljer att testamentera till Frälsningsarmén hjälper du människor till ett bättre liv.

Frälsningsarmén kan genom testamente ta emot kontantbelopp, kapitalförsäkringar, värdepapper, fastigheter, bostadsrätter och lös egendom. Vi är befriade från kapitalvinstskatt vid försäljning av aktier, fonder, fastigheter och bostadsrätter. Det innebär att hela gåvan går till Frälsningsarméns arbete.

På vår hemsida kan du läsa mer om att testamentera till Frälsningsarmén och ladda ner eller beställa vår testamentsbroschyr ”Att skänka liv”.

Kontakta Frälsningsarmén

 

Skriv nu

Margaretha Andersson

Jag jobbar för Frälsningsarmén med arv och testamenten. Att få se all den omtanke som speglar sig i ett testamente värmer och engagerar.

När min man hastigt gick bort 2007 hade vi inte skrivit testamente.

Nu har jag ordnat med det, för att underlätta för efterlevande och försäkra mig om att det ska bli som jag önskar.

Familj: Två söner, en dotter och åtta fantastiskt fina barnbarn.

Motto: Allt du vill att människor ska göra för dig, ska du också göra för dem. Och ta vara på dagen och varandra!

Läser: Gärna historiska romaner och engelska deckare.

Lyssnar på: Klassisk musik. Går gärna på Operan.

Fritid: Promenerar, vandrar i fjällen, läser böcker och är aktiv inom Frälsningsarmén på olika sätt.

Dold talang: Flamskvävnader

Ett fyrtiotal organisationer står bakom Goda Testamentet. Hela listan hittar du här.