Goda Testamentet

 

Erikshjälpen vill, med barns drömmar som drivkraft och verktyg, vara med och förändra världen. Genom insatser för utbildning, hälsa och rätt till trygghet och skydd ger vi barn och unga hjälp och möjlighet att våga drömma om framtiden.

Verksamheten omfattar drygt 20 länder och sker tillsammans med 70 partnerorganisationer i ca 100 projekt. I första hand arbetar Erikshjälpen i länder och regioner där behovet är störst och närvaron av andra biståndsaktörer är begränsad.

Erikshjälpens första second hand-butik öppnade 1990. Nu, 20 år senare, finns det drygt 50 butiker runt om i Sverige.

Stiftelsen Erikshjälpen grundades 1967, men historien började egentligen långt tidigare. Erik Nilsson föddes 1929 i Småland. Han hade blödarsjuka som gjorde att han fick ligga på sjukhus en stor del av sitt liv. Även när han inte var på sjukhus var han ofta dålig och sängliggande.

När Erik var på sjukhus konstaterade han att han inte var ensam – det fanns många barn som inte kunde vara hemma hos sina familjer på grund av sin sjukdom. Då började han skicka hälsningar och små presenter till andra sjuka barn runt om i Sverige.

Erik, eller Farbror Erik som han kom att kallas, dog 1966 bara 37 år gammal. Men det arbete han startade lever vidare och innebär att tusentals barn och vuxna runt om i världen idag får möjlighet till försörjning, utbildning och att själva vara med och forma sin framtid.

Kontakta Erikshjälpen

 

Skriv nu

Mattias Ingeson

Erikshjälpen tar tacksamt emot testamenten.

Det gör det möjligt för oss att i ännu större utsträckning kunna bistå barn och deras familjer i olika delar av världen.

Du kan välja att testamentera delar av eller alla dina tillgångar till Erikshjälpen.

Vi är en småländsk, sparsam organisation med låga omkostnader och vi är varsamma om vartenda öre!

Vi betalar ingen vinst- eller gåvoskatt och därför kommer så stor del som möjligt av gåvan dit den verkligen behövs.

Vänliga hälsningar

Mattias Ingeson, administrativ chef och testamentsansvarig

Ett fyrtiotal organisationer står bakom Goda Testamentet. Hela listan hittar du här.