Goda Testamentet

 

Diabetesfonden stödjer forskning kring diabetes för att hitta orsaker till och ett botemedel mot sjukdomen. Vårt mål är att människor som lever med diabetes ska leva ett långt liv fritt från besvär av sjukdomen.

Ca 400 000 personer i Sverige har en diagnostiserad diabetes, vilket gör den till en av våra största folksjukdomar. Tack vare forskningen lever människor med diabetes längre än tidigare och drabbas mer sällan av komplikationer. Framsteg sker, men fortfarande drabbas många av bland annat syn- och nervskador samtidigt som diabetes ökar risken för cancer och hjärt- och kärlsjukdomar.

När du väljer att stödja diabetesforskningen ser vi till att din gåva hamnar där den behövs som mest. Vi stödjer forskning kring uppkomsten av både typ 1- och typ 2-diabetes, hur man kan förebygga och bota sjukdomarna och för att förbättra och förlänga livet för diabetessjuka. De som forskar kring dessa frågor är alla i behov av ditt stöd för att kunna fortsätta sitt viktiga arbete.

Det är gåvor från privatpersoner, företag och testamenten som gör Diabetesfondens stöd till forskningen möjligt. Tack på förhand för ditt engagemang!

Kontakta Diabetesfonden

 

Skriv nu

Cecilia Lund

Hej!

Jag heter Cecilia och är ekonom samt ansvarig för testamenten på Diabetesfonden. Jag har själv haft diabetes typ 1 sedan 1966. Att på nära håll få se hur vårt arbete ger resultat och gör skillnad för människor som lever med diabetes är en härlig känsla.

Familj: Min man Tore, två vuxna barn och ett barnbarn.

Bor: Född i Skåne, bor på Lilla Essingen i Stockholm.

Motto: Med lite vilja klarar man det mesta.

Musik: Vinyl 107 och opera.

På fritiden: Tennis, promenader, stickning.

Dold talang: Bra på att hjula!

Ett fyrtiotal organisationer står bakom Goda Testamentet. Hela listan hittar du här.