Do¦êsnack_20

Trött på spruckna nyårslöften?

Trött på spruckna nyårslöften? Här får du ett som håller i många år och räddar massor av liv: ”Jag lovar att skriva ett testamente, för en god sak” Läs mer här.


Do¦êsnack_19

Vilket nyårslöfte ska du fimpa?

Fimpa alla nyårslöften om att sluta röka, gå ner i vikt, börja träna m.m. Här är löftet som garanterat får dig att må bra… Kolla in Goda Testamentets erbjudanden för att enkelt skriva ditt testamente. 
Do¦êsnack_18

Mellandagsrea – 20% på juristhjälp

Mellandagsrea – 20% på juristhjälp och testamente. Ett bra tillfälle att äntligen få det gjort. God jul!


Do¦êsnack_17

Julklappstips till sambor

Årets julklapp för sambor? Gratis testamentsmall‬ och 20% rabatt på‪ ‎juristhjälp‬. För du vet väl att ‪‎sambor‬ inte ärver varandra?
12360180_565594756938079_4100526837864286264_n

Skänk omtanken nu, och gåvan sen

Mer än 1,5 miljoner svenskar är beredda att skänka sina organ. När blir det lika hett att donera via sitt testamente?


Dosnack_15-2

Hoppsan!

Det är inte bara viktigt att skriva sitt testamente, det gäller att hålla ordning på det också! Ett tips är att använda avtal24 och deras testamentstjänst, då ingår fri förvaring i den så kallade Testamentsbanken första året!

Läs mer här eller gå direkt till erbjudanden hos avtal24
Dosnack_13-2

Lyssna och lär.

Advokat Gudrun Ståhl Rohdin berättade i P4 Extra varför det är viktigt med testamente. “Allt fler yngre människor upprättar testamente och det är en god idé säger juristen Gudrun Ståhl Rohdin, advokat med inriktning på just testamente. I värsta fall kan en efterlevande person få lämna sitt hem om det inte finns något testamente som talar om hur det var tänkt.” Lyssna gärna och läs hennes svar på lyssnarnas frågor här.


Dosnack_12-2

Mårten Schultz: Märklig diskussion om arvet efter Stieg Larsson.

“Äktenskapet är juridikens fullservice-lösning för partners som vill reglera sina ekonomiska och rättsliga mellanhavanden. Gift dig, så får du massor med rättsliga effekter på köpet.”

Läs Mårten Schultz krönika i SvD
Dosnack_11-2

Ge, och få lägre skatt.

Som privatperson kan du få upp till 1 500 kronor i skattereduktion när du testamenterar eller skänker en gåva till ideella organisationer, stiftelser eller registrerade trossamfund.

Så här funkar det:

http://www.skatteverket.se/privat/skatter/betalafatillbaka/skattereduktionforgavor.4.5fc8c94513259a4ba1d800064144.html


Dosnack_10-2

Gift er. Ni kan ju alltid skiljas.

Det är den privatekonomiska experten Birgitta Pipers drastiska råd till sambor. En tredjedel av alla par som bor tillsammans är sambor. Utan samboavtal och testamente kan de inte ärva varandra, men väldigt få har upprättat dessa dokument. Varför?

Läs Karin Olssons krönika här
Dosnack_9-2

Sambor bor farligt.

Sambor bor farligt – i alla fall om förhållandet spricker. Tänk också på att en sambo inte ärver om partnern går bort.  Ett samboavtal plus ett testamente kan förhindra onödiga tvister…

Läs mer här http://www.dn.se/ekonomi/sa-skyddar-du-dig-med-samboavtal/


Dosnack_8-2

Malou och advokaten pratar testamente.

Det blir allt vanligare med arvstvister och allt fler tar hjälp av familjejurister. Advokaten och familjerättsexperten Suzanne Johanson reder ut vem som ärver vem och varför det är viktigt att alla skriver ett testamente.

Se intervjun: http://bit.ly/1Lkdheb
Dosnack_7-2

Så skyddar du ditt arv.

Miljontals svenskar struntar i att upprätta testamente, trots att de borde göra det. Här är hoten mot ditt arv, som du med några enkla åtgärder kan styra undan…

Läs mer här http://www.gp.se/ekonomi/1.2634544-tipsen-for-testamentet


Dosnack_6-2

Clabbe testamenterade sin gitarr.

Det går att testamentera både prylar och pengar till välgörenhet. Men trots att det inte behöver kosta övriga arvingar mer än en spottstyver så är det inte många som gör det. Okunskap är en orsak.

Läs mer här http://www.gp.se/ekonomi/1.2634544-tipsen-for-testamentet#sthash.8s5F9aVE.dpuf

Vilken pryl kan du tänka dig att testamentera?
Dosnack_5-2

Udda testamenten.

Ja, ett testamente går i stort sett att skriva hur och på vad som helst, bara det håller rent juridiskt. Här är några mer eller mindre galna exempel från Kanada och USA…

Fernande Aube

Fernande gjorde sitt testamente i form av ett Sudoko. De efterlevande stred för hur man skulle tolka testamentet och ägnade 2 år att tyda och avkoda testamentet.

Cecil George Harris

Cecil blev svårt skadad när han kördes över av en traktor, men hann skriva sitt testamente – på traktordäcket (!), innnan han dog. Testamentet höll juridiskt och däcket finns bevarat i en juridisk institution i Kanada.

Mary Wohlford

En äldre dam som gjort en tatuering på sin kropp med texten. ”Do Not Resuscitate”. Syftet med tatueringen är att hon inte vill återupplivas ifall hon skulle drabbas av en stroke, infarkt eller hjärnblöding. Tveksamt om tatueringen skulle hålla juridiskt.

Hur skriver du ditt testamentet?


Dosnack_4-2

Dötrist med testamente?

Att planera för sin egen död kan kännas både jobbigt och svårt, men det finns fördelar med att skriva ett testamente. Här kommer några tips från Göteborgs-Postens ekonomijournalister…

Läs mer här http://www.gp.se/ekonomi/1.2821526-darfor-ska-du-skriva-testamente
Dösnack_no3

Tar särkullbarnen allt vi äger?

Arvslagarna är inte helt enkla, och inte helt up to date med hur vi lever idag. Sambo, särbo, gift med särkullbarn, partnerskap…vad gäller? Måste vi skriva testamente? Fråga experten


Dösnack_no2

Blir torpet mer mitt om vi gifter oss?

Vi lever annorlunda idag än när arvslagarna skrevs. Sambo, särbo, skild och omgift med särkullbarn…vad gäller om partnern går bort? Har du koll? Borde ni skriva testamente? Hur ska det i så fall formuleras? Fråga experten
Dösnack_no1

Blir min sambo arvslös om vi inte har ett testamente?

Arvslagarna är kluriga. Särskilt för sambor och par med särkullbarn. Ett testamente kan lösa många knutar och göra att du slipper trista och onödiga tvister om sambon dör. Behöver du hjälp att komma igång? Fråga experten