goteborgs_kyrkliga_stadsmission


I över 60 år har Göteborgs Stadsmission hjälpt människor i hemlöshet, fattigdom med eller utan missbruksproblematik i Göteborgstrakten. Barn och ungdomar är en växande grupp vi också arbetar med. Välj att stödja lokalt – gåvan når bara utsatta människor i Göteborg. 

Gåvofinansierade verksamheter:

Hemlöshet

Gatljuset är till för människor som lever i hemlöshet. Besökarna har ofta en missbruksproblematik och/eller lever med psykisk ohälsa. Just därför har Gatljuset blivit en mötesplats för personer med skild problematik men med ett gemensamt behov av att känna sig välkomna och bli bemötta med respekt och värde oavsett sin livssituation.

Gemenskap

S:t Johanneskyrkan är en stor mötesplats där gemenskapen är viktigast. Vår kyrka är navet för många människor med olika hjälpbehov dit alla är välkomna. Förutom gudstjänstlokal finns här café och ett självhjälpscenter för olika självhjälpsgrupper, t.ex. AA och NA.

Samtal, ekonomi och närvaro

Våra verksamheter som vänder sig till barn, unga och familj finns i centrala Göteborg. Fältassistenter arbetar aktivt och skapar relationer med ungdomar på stan. På KUM får unga och unga vuxna kostnadsfritt samtalsstöd och på Rådgivningsbyrån bistår vi familjer med ekonomisk hjälp och någon att prata med. På vår psykoterapimottagning kan du komma för att samtala när livet känns svårt.

I en annan del av Göteborgs Stadsmission erbjuder vi våra tjänster till den offentliga sektorn. Eventuella intäkter går tillbaka in i våra verksamheter.

Vi har även second hand-butiker runt om i Göteborg. I våra sju Ebbes Hörna-butiker hittar du allt från vintage, mode och kuriosa till möbler och husgeråd.

Kontakta Göteborgs Kyrkliga Stadsmission:

Hemsida: www.stadsmissionen.org

Telefon: 031-755 36 02

E-post: sofia.svensson@stadsmissionen.org

Organisationsnummer:  802426-0195

twitter

Sofia Svensson

En av de bästa stunderna i mitt arbete är då jag får samtal och e-post från medmänniskor som funderar på att testamentera till vår verksamhet. Då känner jag av den välvilja och givmildhet som finns runt omkring oss. Det är en stor glädje att få ta emot dessa människors berättelser och engagemang.  

Att testamentera är att göra ett medvetet val, du väljer hur du vill gör avtryck på eftervärlden. Genom att agera idag gör du stor skillnad för de människor Göteborgs stadsmission möter i morgon.

Hjärtligt välkommen att ringa mig på 031-755 36 02 eller e-posta till sofia.svensson@stadsmissionen.org vid eventuella frågor och tankar kring ditt testamente eller Göteborgs stadsmissions arbete.

Familj: Fästman och en son på 1,5 år
Bor: Född och uppvuxen i Genarp utanför Lund men bor i Mölndal utanför Göteborg
Bästa med jobbet: Att medverka till att göra skillnad i människors vardag
Motto: Det är mänskligt att fela
Läser: Biografier, historiska romaner, samhälls- och modemagasin
Fritid: Baka, resa, inreda och åka skidor